Nutriční hodnoty (Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 895 kJ / 4 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,49 g |
| Tuky | 126,10 g |
| – nasycené | 13,86 g |
| – nenasycené | 100,52 g |
| –– mononenasycené | 69,83 g |
| –– polynenasycené | 30,69 g |
| ––– omega 3 | 8,29 g |
| Vláknina | 32,73 g |
| Cholesterol | 563 mg |
| Sodík | 605 mg |
| Sůl | 2,64 g |
| Sacharidy | 788,93 g |
| – cukry | 274,70 g |
| ––– laktóza | 10,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 350 g 350 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 350 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 300 ml 300 ml kefíru nebo bílého jogurtu (popř. mléka) | Kefír | 300 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2,5 - 3 hrnky 2,5 - 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 687.5 g |
| 2 2 prášky do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| cca 3 cm 3 cm dlouhý kořen zázvoru | Zázvor sušený |