Nutriční hodnoty (Rozetky a pletenky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 227 kJ / 1 966 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,60 g |
| Tuky | 49,57 g |
| – nasycené | 24,60 g |
| – nenasycené | 19,77 g |
| –– mononenasycené | 14,14 g |
| –– polynenasycené | 5,62 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 30,28 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,21 g |
| Sacharidy | 314,36 g |
| – cukry | 49,04 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g startér kynutého těsta | ||
| cca 180 - 200 cca 180 - 200 g vlažné vody | Voda | |
| 25 - 40 g 25 - 40 g krystalového cukru | Cukr bílý | 32.5 g |
| 40 g 40 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 vejce (žloutek) | Vejce slepičí | 70 g |
| 8 - 12 g 8 - 12 g soli | Sůl mořská | 10 g |
| 150 g 150 g špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 150 g |
| 230 g 230 g chlebové mouky T650 | Mouka pšeničná hladká | 230 g |
| 10 - 12 g 10 - 12 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 11 g |
| ( 1 1 bílek) | ||
| 1 PL 1 PL vody | Voda | 18 ml |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| sezam | Sezam loupaný |