Nutriční hodnoty (Jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 403 kJ / 2 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 122,22 g |
| – nasycené | 71,14 g |
| – nenasycené | 44,15 g |
| –– mononenasycené | 38,40 g |
| –– polynenasycené | 5,75 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 837 mg |
| Sodík | 280 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 352,40 g |
| – cukry | 200,00 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 5 g 5 g kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 5 5 středně velkých jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| trochu trochu cukru krystal jemného (nebo práškového cukru na posypání jablek) | Cukr bílý | |
| tuk a hrubá mouka na formu | Mouka pšeničná hrubá |