Nutriční hodnoty (Pomalený uzený ocásek (křížová kost) se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 989 kJ / 1 431 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 93,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,35 g |
| Tuky | 95,81 g |
| – nasycené | 24,82 g |
| – nenasycené | 69,69 g |
| –– mononenasycené | 51,23 g |
| –– polynenasycené | 18,46 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 17,59 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 4,31 g |
| Sůl | 10,74 g |
| Sacharidy | 31,07 g |
| – cukry | 20,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g uzeného vepřového ocásku (křížová kost) | Vepřový ocásek | 500 g |
| 2 PL 2 PL sádla a škvarků | Škvarky | 30 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 500 g 500 g kysaného zelí i s nálevem (já použila Roudenské z jižních Čech) | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 KL 1 KL uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| pepř | Pepř černý | |
| celý kmín dle chuti | Kmín | |
| (sůl neuvádím, maso je slané takže každý dochutí dle chuti a až nakonec vaření, já nedosolovala) | Vepřová kýta |