Nutriční hodnoty (Velikonoční věnec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 443 kJ / 3 213 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,75 g |
| Tuky | 113,42 g |
| – nasycené | 51,89 g |
| – nenasycené | 54,35 g |
| –– mononenasycené | 39,21 g |
| –– polynenasycené | 15,14 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 737 mg |
| Sodík | 1,91 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 449,09 g |
| – cukry | 83,79 g |
| ––– laktóza | 12,89 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| nastrouhaná kůra z citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| máslo na vymazání plechu | Máslo kravské | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g mandlí | Mandle neloupané | 50 g |