Nutriční hodnoty (Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 250 kJ / 1 494 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,55 g |
| Tuky | 143,90 g |
| – nasycené | 68,97 g |
| – nenasycené | 70,01 g |
| –– mononenasycené | 55,57 g |
| –– polynenasycené | 14,44 g |
| ––– omega 3 | 4,45 g |
| Vláknina | 1,95 g |
| Cholesterol | 327 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 16,29 g |
| – cukry | 10,74 g |
| ––– laktóza | 7,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 porce 4 porce sumečka afrického(podkovy) | Sumeček filet | |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 150 ml 150 ml dobrého bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce nakrájené pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nakrájené petrželové nati | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |