Nutriční hodnoty (Dort ZAHRADA s borůvkovou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 57 908 kJ / 13 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 231,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 156,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,32 g |
| Tuky | 848,76 g |
| – nasycené | 325,34 g |
| – nenasycené | 469,19 g |
| –– mononenasycené | 366,55 g |
| –– polynenasycené | 102,64 g |
| ––– omega 3 | 26,63 g |
| Vláknina | 23,30 g |
| Cholesterol | 5,29 g |
| Sodík | 2,03 g |
| Sůl | 6,54 g |
| Sacharidy | 1 307,08 g |
| – cukry | 668,00 g |
| ––– laktóza | 53,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| - 600 g 600 g moučkového cukru | Cukr bílý | 600 g |
| - 750 g 750 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| - 12 12 vajec | Vejce slepičí | 840 g |
| - 3 dl 3 dl oleje | Olej řepkový | 300 ml |
| - 3 dl 3 dl vody | Voda | 300 ml |
| - 3 3 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| - 3 3 prášky do pečiva | Kypřící prášek | 36 g |
| - kakao | Kakao prášek | |
| - 2 kostky 2 kostky (500g) másla | Máslo kravské | 500 g |
| - 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| - 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| - 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| - 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| - moučkový cukr | Cukr bílý | |
| - vanilkové aroma | Aroma vanilkové | |
| - rum | Rum | |
| - zelené potravinářské barvivo | E142 - Zeleň S | |
| - 2 2 mascarpone (500g) | Mascarpone | |
| - 3 3 smetany ke šlehání (600g) | Smetana kravská sladká 30% | |
| - 3 3 ztužovače do šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| - moučkový cukr | Cukr bílý | |
| - strouhaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
| - borůvky (cca 1l) | Borůvky čerstvé | |
| - potahovací hmota Smartflex Velvet | Fondán | |
| - potravinářská barviva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |