Nutriční hodnoty (Ovocný kefíráček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 298 kJ / 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,52 g |
| Tuky | 44,16 g |
| – nasycené | 28,43 g |
| – nenasycené | 13,28 g |
| –– mononenasycené | 12,01 g |
| –– polynenasycené | 1,27 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 144 mg |
| Sodík | 163 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 25,20 g |
| – cukry | 23,20 g |
| ––– laktóza | 15,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 ml 400 ml kefíru (ideálně domácího, lze jogurt, zakysaná smetana apod.) | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 4 4 švestky | Švestky čerstvé | 80 g |
| 4 4 broskve | Dužina broskve čerstvá | |
| led (nemusí být) | Led |