Nutriční hodnoty (Putování za švestkovou vůní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 20 870 kJ / 4 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,14 g |
| Tuky | 208,25 g |
| – nasycené | 52,52 g |
| – nenasycené | 141,84 g |
| –– mononenasycené | 102,83 g |
| –– polynenasycené | 39,01 g |
| ––– omega 3 | 10,92 g |
| Vláknina | 44,35 g |
| Cholesterol | 682 mg |
| Sodík | 542 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 661,58 g |
| – cukry | 350,13 g |
| ––– laktóza | 31,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| 400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| moučkový cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1/2 1/2 vanilkového pudinku bez vaření Olé | Puding v prášku | |
| 600 g 600 g vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 600 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 lžičky 2 lžičky růžové vody (nemusí být) | Aroma růže | |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 1 1 jahodový pudink v prášku | Puding v prášku | |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |