Nutriční hodnoty (Královské hermelínové topinky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 785 kJ / 905 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,88 g |
| Tuky | 56,96 g |
| – nasycené | 32,22 g |
| – nenasycené | 20,42 g |
| –– mononenasycené | 17,47 g |
| –– polynenasycené | 2,95 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 7,63 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 2,54 g |
| Sůl | 6,76 g |
| Sacharidy | 36,13 g |
| – cukry | 12,00 g |
| ––– laktóza | 2,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 hermelínu (celkem 180 g) | Hermelín | 200 g |
| 1 1 červené papriky (úzké) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 vejce (velké) | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 lžičky 3 lžičky Solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky koření Čubrica | Čubrica | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička Tandoori masala (není nutné, ale je dobré ;-) ) | Tandoori masala | 5 g |
| asi 10 stonků 10 stonků nati z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice (obyčejné) | Hořčice plnotučná | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej | Olej řepkový | |
| trochu trochu mléka (dle chuti) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| plátky plátky staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový |