Nutriční hodnoty (Pupek na divoko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 611 kJ / 1 102 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 191,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 189,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,93 g |
| Tuky | 27,53 g |
| – nasycené | 10,95 g |
| – nenasycené | 15,55 g |
| –– mononenasycené | 9,08 g |
| –– polynenasycené | 6,48 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 11,18 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 18,42 g |
| – cukry | 12,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800-1000 g 800-1000 g hovězí pupek (také lze použít kližku) měla jsem z domácího chovu | Hovězí pupek | 900 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 ks 2 ks cibule | Cibule čerstvá | 138 g |
| hrst hrst sušených brusinek | Brusinky sušené | |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
| kousek kousek slaniny | Špek | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
| citronová šťáva nebo kyselejší marmeláda(rybízová) | Šťáva z citrónu |