Nutriční hodnoty (Kuřecí nudličky s žampiony a ředkvičkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 023 kJ / 962 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,27 g |
| Tuky | 49,65 g |
| – nasycené | 22,95 g |
| – nenasycené | 25,52 g |
| –– mononenasycené | 19,94 g |
| –– polynenasycené | 5,58 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 7,24 g |
| Cholesterol | 288 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 16,05 g |
| – cukry | 13,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 - 500 g 400 - 500 g kuřecích prsních řízků | Kuře prso | 450 g |
| 2 svazky 2 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 220 g |
| 300 300 – 400 g žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 – 2 lusky žluté papriky nebo zelené papriky (i kapie) | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla nebo oleje | Sádlo vepřové | 45 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce škrobu | Bramborový škrob | |
| 1 1 – 2 lžičky cukr písek | Cukr bílý | |
| 1,5 1,5 – 2 dcl bílého vína | Víno bílé suché | |
| dvě hrstičky loupaných arašídů | Arašídy solené | |
| několik lžic několik lžic (podle chuti) sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | |
| zázvor | Zázvor sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelená cibulka nebo pažitka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sekaná petrželová nať | Petržel nať čerstvá |