Nutriční hodnoty (Jablíčkový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 934 kJ / 3 091 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,22 g |
| Tuky | 70,27 g |
| – nasycené | 11,05 g |
| – nenasycené | 55,51 g |
| –– mononenasycené | 36,78 g |
| –– polynenasycené | 18,73 g |
| ––– omega 3 | 3,42 g |
| Vláknina | 30,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 232 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 565,28 g |
| – cukry | 211,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 325 g 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) | Mouka rýžová hladká | 325 g |
| 125 g 125 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical) | Mouka čiroková | 125 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky guaru | E412 - Guma guar | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 400 ml 400 ml vody | Voda | 400 ml |
| 3-4 3-4 jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst sekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| 3 lžíce 3 lžíce rostlinného tuku (Stella, Alsan) | Margarín | 45 g |
| 5-6 lžic 5-6 lžic čirokové mouky | Mouka čiroková | |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |