Nutriční hodnoty (Kedlubny dušené s paprikovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 981 kJ / 1 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,88 g |
| Tuky | 104,13 g |
| – nasycené | 53,70 g |
| – nenasycené | 48,23 g |
| –– mononenasycené | 41,46 g |
| –– polynenasycené | 6,76 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 18,46 g |
| Cholesterol | 133 mg |
| Sodík | 2,96 g |
| Sůl | 7,54 g |
| Sacharidy | 36,75 g |
| – cukry | 26,88 g |
| ––– laktóza | 6,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 PL 2 PL papriková pasta ( použila jsem od Hamé, jmenuje se SABA, odkaz zde ) | Pasta papriková | 30 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 3 PL 3 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |