Nutriční hodnoty (Falešná račí polévka (z ryzců))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 873 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,80 g |
| Tuky | 14,13 g |
| – nasycené | 9,27 g |
| – nenasycené | 4,87 g |
| –– mononenasycené | 1,23 g |
| –– polynenasycené | 3,64 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 877 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 30,63 g |
| – cukry | 8,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g čerstvých ryzců | Hřib čerstvý | |
| 1,75 l 1,75 l vývaru | Vývar masový | 1750 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 100 g 100 g sterilovaných fazolek (zelených) | Zelenina směs sterilovaná | 100 g |
| 1 plátek 1 plátek másla (na podušení fazolek) | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | 45 g |