Nutriční hodnoty (Falešná račí polévka (z ryzců))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 873 kJ / 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,80 g |
Tuky | 14,13 g |
– nasycené | 9,27 g |
– nenasycené | 4,87 g |
–– mononenasycené | 1,23 g |
–– polynenasycené | 3,64 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 877 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 30,63 g |
– cukry | 8,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g čerstvých ryzců | Hřib čerstvý | |
1,75 l 1,75 l vývaru | Vývar masový | 1750 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
100 g 100 g sterilovaných fazolek (zelených) | Zelenina směs sterilovaná | 100 g |
1 plátek 1 plátek másla (na podušení fazolek) | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
3 lžíce 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | 45 g |