Nutriční hodnoty (Dort Cadillac 1972)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 15
| Energie | 19 950 kJ / 4 768 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,66 g |
| Tuky | 140,31 g |
| – nasycené | 35,05 g |
| – nenasycené | 95,42 g |
| –– mononenasycené | 68,46 g |
| –– polynenasycené | 26,96 g |
| ––– omega 3 | 6,23 g |
| Vláknina | 45,40 g |
| Cholesterol | 536 mg |
| Sodík | 4,49 g |
| Sůl | 0,77 g |
| Sacharidy | 761,66 g |
| – cukry | 427,26 g |
| ––– laktóza | 17,26 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml čokoládového kefírového mléka | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3/4 dl 3/4 dl oleje | Olej řepkový | 75 ml |
| 350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
| 350 g 350 g cukru krupice | Cukr bílý | 350 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sody | Jedlá soda | 15 g |
| 4 lžíce 4 lžíce kakaa | Kakao prášek | 100 g |
| 50 g 50 g strouhané čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 50 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 30 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| nutela | Pomazánka z lískových ořechů | |
| marcipán | Marcipán |