Nutriční hodnoty (Papriková bramboračka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 980 kJ / 712 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,01 g |
| Tuky | 6,63 g |
| – nasycené | 1,67 g |
| – nenasycené | 4,54 g |
| –– mononenasycené | 1,57 g |
| –– polynenasycené | 2,97 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 89,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,67 g |
| Sůl | 3,60 g |
| Sacharidy | 87,40 g |
| – cukry | 31,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule (dala jsem červenou) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 polévkové lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| kousek kousek pikantní klobásy (zde chorizo) | Klobása | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3-4 řapíky 3-4 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1750 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté pálivé papriky ( nemusí být, ale kdo má rád hodně pikantní chuť, tak ji určitě přidá :-)) | Paprika pálivá | 3 g |
| 2 2 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 3-4 3-4 střední brambory | Brambor zimní | 175 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
| voda nebo vývar (cca 1,5l) | Voda |