Zelné pagáče

Suroviny

400 g hladké mouky
400 g hlávkového zelí
120 g vařených brambor
2 žloutky
30 g másla nebo oleje
30 g droždí
50 ml mléka
špetka cukru
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu (zelí) nadrobno nasekáme a krátko (asi 3 minúty) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť. V mlieku rozmiešame so štipkou cukru droždie.

  2. Zmiešame múku, nastrúhané zemiaky, soľ, maslo alebo olej, žĺtky, droždie, kapustu a vymiesime cesto. Necháme asi 30 minút kysnúť.

  3. Potom vyvaľkáme na 2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska s priemerom 4–5 cm. Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. Teplé pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Kto nemá rád sladké, môže to nechať bez pocukrovania.

Pagáčiky sú najchrumkavejšie teplé, ale sú dobré aj studené.

Komentáře k receptu Zelné pagáče

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    Janka, ďakujem za upozornenie, napísala som to česko-slovensky;-) Opravujem;-) Díky:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jani, já včera měla na mysli s kyselým zelím, ale tyto jsou jistě také prima. Bodík:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ten recept je super, zrovna včera jsme se s pipre bavily o zelných pagáčích. Určitě vyzkouším, prý jsou skvělé. Mám jedinou výhradu. Do názvu receptu piš česky. Když budeme hledat podobný recept na českém webu, určitě si nezadáme "pagáčiky", ale pagáče. Nedávno jsem tak prosila o upřesnění na slovo "melón";-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pagáče slovenské pagáče se zelím pagáč zelné pagáčky tvarohové pagáče se zelím kapustové pagáče sýrové pagáče pagáče sýrové pagace se zelim zelné pagáčiky pagáče recept pagacky se zelim pagáček se zelím recept domácí pagáče strouhač na zelí slovenské pagáče pagacky zelne sýrové pagačky pagáče s kyselým zelím pagače z kapusty