Nutriční hodnoty (Karamelizované hlávkové zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 620 kJ / 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,23 g |
| Tuky | 11,67 g |
| – nasycené | 0,85 g |
| – nenasycené | 10,30 g |
| –– mononenasycené | 7,28 g |
| –– polynenasycené | 3,01 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 5,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,05 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 zelí bílé nebo červené (menší hlávka) | Zelí bílé čerstvé | |
| 5 lžic 5 lžic třtinového cukru(použijeme-li krupicový nebo krystal postačí 4 lžíce) | ||
| 1 1 větší cibule nakrájená na tenké půlměsíčky | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžička 1 lžička celého kmínu | Kmín | 5 g |
| 200 200 g špeku nakrájeného na drobné kostičky | Špek | |
| 250 ml 250 ml bílého suchého vína(použila jsem Veltlínské zelené) | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| citronová šťáva z 1 citronu na dochucení | Šťáva z citrónu | |
| na jemných slzičkách nastrouhaná malá brambora na případné zahuštění | Brambor zimní |