Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené pečené koleno

Dušené pečené koleno je lahodná pochoutka, která se rozplývá na jazyku. Je vhodné pro každou příležitost, neboť jeho křupavá kůrka a šťavnaté maso zaručují skvělý chuťový zážitek.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření, pepř, zalijeme vodou, trochu více osolíme a dáme asi na 40-60 minut (podle velikosti kolene) vařit. Krok 2: Uvařené koleno vyjmeme, necháme trochu zchladnout a odstraníme kosti. Krok 3: Do remosky dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a paprikou, podlijeme trochou vývaru, ve kterém se vařilo a ještě asi 20-30 minut pečeme. Krok 4: Kdo nevlastní remosku, upeče klasicky v pekáčku v troubě. Krok 5: Vývar z kolene se dá použít na tlačenku, nebo polévku.

TIP: Co udělat z vepřového kolena

Zveřejněno 6. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené pečené koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené pečené koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes::yes: to vypadá úúúžasně o chuti nepochybuji :-K

dělala jsem v pomalém hrnci, pak pro barvičku šoupla na chvilku do trouby.. luxusní:-p:yes::yes: posílám bodík a foto;-)

Robila som v nedeľu a moc nám chutilo:yes:Suroviny sú jednoduché,bežné,ale práve v tom je tá krása;-)

udělala jsem to přesně podle receptu. Jak to, že to není tak nádherně zlato-hnědé?:-( Dopékala jsem to odklopené a polévala..
Krom toho ta cibule je tam "divná" a česnek se pálí... Prostě se mi nepovedla taková chutná vykřupaná pečeně, jakou jsem si představovala..

Ježiiššš, toto mi nedělejte. Držím dietu :-O;-(:-p:yes::yes:

Jurášku(neregi.):-),já bych podlívala asi jen do 1/3 výšky masa(má se péct,né dusit;-)),koleno bych přelévala touto šťávou a dle potřeby bych trošku vody dolila.Pekla bych na horní a spodní pečení a chvíli před vyndáním,bych maso odklopila,aby chytlo pěknou barvičku:-p.Teplota tak 180°C.Vypečené šťávy má být jen trochu a ne jako omáčky-plný hrnec;-).Nevím jestli ti/vám to pomůže,ale snad ano:-).

Jurášek 10. 1. 2010 13:31
Dámy, tak se statečně peru s pečením kolene, vše podle postupu, jen mi neni jasná,:-p jaká má být teplota, jak moc to podlít a na jaký program to mám píct v horkovzdušné troubě-už jsem nato vystřídal tři programy:-) Díky moc

Dnes jsme měli k obědu:-p:-8,vynikající.:yes::yes::yes:

jani, protože chuťové buňky ovládnout prostě nejdou :-!:-!:-!:-D:-D

Proč při pohledu na krásné, upečené masíčko má člověk sliny až v klávesnici?:-p Nádhera! Petro, určitě se ti to povede, proč ne, jen pěkně přelívat výpekem a pomaličku péct, bude to dobré. Dej vědět!;-)

Ahojky, tak ted to jdu zkusit, tak se mi to snad povede... :-))

Jó vepřové koleno to je bašta.To my taky rádi.Dietka.Já se chystám v neděli na kachýnku.To bude zase radosti.

jo koleno je koleno,co dodat?proste parada:yes:

to je přesně dietka pro mého manžela :-D:-D:yes::yes:, z vývaru dělám ještě polévku a odtučňovací kůru začnem znova, ale ono je to :-p:-p

Je to skvělý recept:-).Manžel se jen oblizoval:-!

Tématické fráze:
pečené koleno, pečené koleno recept, pečené vepřové koleno, tv paprika recepty, pecene veprove koleno recept, vepřové koleno pečené, recept pečené koleno, vepřové koleno v papiňáku, recept na pečené koleno, veprove koleno, dušené vepřové koleno, pečená kolena, pečený koleno, koleno pecene, koleno v papinaku, recept na pečené vepřové koleno, vařené koleno, pečené koleno v remosce, recepty pecene koleno, vepřové koleno dušené

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, česnek, paprika čerstvá červená, kmín celý

Přidat fotografie receptu