

Dušené pečené koleno
Suroviny
- 1 vepřové koleno
- sůl
- česnek
- červená paprika
- 2 cibule
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 6 kuliček pepře
- kmín
Postup přípravy receptu
Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalijeme vodou, trochu více osolíme a dáme asi na 40-60 minut (podle velikosti kolene) vařit.
Do remosky dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a paprikou, podlijeme trochou vývaru, ve kterém se vařilo a ještě asi 20-30 minut pečeme.
Vývar z kolene se dá použít na tlačenku, nebo polévku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušené pečené koleno
-
dělala jsem v pomalém hrnci, pak pro barvičku šoupla na chvilku do trouby.. luxusní
posílám bodík a foto
-
Robila som v nedeľu a moc nám chutilo
Suroviny sú jednoduché,bežné,ale práve v tom je tá krása
-
udělala jsem to přesně podle receptu. Jak to, že to není tak nádherně zlato-hnědé?
Dopékala jsem to odklopené a polévala..
Krom toho ta cibule je tam "divná" a česnek se pálí... Prostě se mi nepovedla taková chutná vykřupaná pečeně, jakou jsem si představovala.. -
Ježiiššš, toto mi nedělejte. Držím dietu
-
Jurášku(neregi.)
,já bych podlívala asi jen do 1/3 výšky masa(má se péct,né dusit
),koleno bych přelévala touto šťávou a dle potřeby bych trošku vody dolila.Pekla bych na horní a spodní pečení a chvíli před vyndáním,bych maso odklopila,aby chytlo pěknou barvičku
.Teplota tak 180°C.Vypečené šťávy má být jen trochu a ne jako omáčky-plný hrnec
.Nevím jestli ti/vám to pomůže,ale snad ano
.
-
Dámy, tak se statečně peru s pečením kolene, vše podle postupu, jen mi neni jasná,
jaká má být teplota, jak moc to podlít a na jaký program to mám píct v horkovzdušné troubě-už jsem nato vystřídal tři programy
Díky moc
-
Dnes jsme měli k obědu
,vynikající.
-
jani, protože chuťové buňky ovládnout prostě nejdou
-
Proč při pohledu na krásné, upečené masíčko má člověk sliny až v klávesnici?
Nádhera! Petro, určitě se ti to povede, proč ne, jen pěkně přelívat výpekem a pomaličku péct, bude to dobré. Dej vědět!
-
Ahojky, tak ted to jdu zkusit, tak se mi to snad povede...
-
Jó vepřové koleno to je bašta.To my taky rádi.Dietka.Já se chystám v neděli na kachýnku.To bude zase radosti.
-
jo koleno je koleno,co dodat?proste parada
-
to je přesně dietka pro mého manžela
, z vývaru dělám ještě polévku a odtučňovací kůru začnem znova, ale ono je to
-
Je to skvělý recept
.Manžel se jen oblizoval