Nutriční hodnoty (Omáčka Madeira)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 640 kJ / 631 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
| Tuky | 41,65 g |
| – nasycené | 26,74 g |
| – nenasycené | 14,36 g |
| –– mononenasycené | 13,23 g |
| –– polynenasycené | 1,14 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 134 mg |
| Sodík | 198 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 25,30 g |
| – cukry | 10,30 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g šalotky | Šalotka čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g žampionů | Žampion čerstvý | 50 g |
| 150 ml 150 ml vína Madeira | Víno červené polosladké | 150 ml |
| 150 ml 150 ml demi glace | Demi-glace | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |