Nutriční hodnoty (Mrkvový salát s kompotovanou dýní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 490 kJ / 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,76 g |
| Tuky | 1,02 g |
| – nasycené | 0,13 g |
| – nenasycené | 0,34 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,29 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 8,49 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 19,98 g |
| – cukry | 8,52 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 600-700 ml 600-700 ml dýňového kompotu (dle chuti) | Dýně sterilovaná | |
| šťáva z 1 citronu (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžíce 1 lžíce medu (nebo cukru) | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 1 jablko (nemusí být) | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kvalitního oleje (nemusí být) | Olej řepkový | 2.5 ml |