Nutriční hodnoty (Zemlbába - žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 583 kJ / 2 052 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,50 g |
| Tuky | 73,03 g |
| – nasycené | 38,67 g |
| – nenasycené | 26,54 g |
| –– mononenasycené | 21,95 g |
| –– polynenasycené | 4,60 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 24,80 g |
| Cholesterol | 690 mg |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,13 g |
| Sacharidy | 253,52 g |
| – cukry | 145,92 g |
| ––– laktóza | 33,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 4 4 starší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
| 500 ml 500 ml mléka (nebo dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| 30-50 30-50 g másla nakrájeného na plátky | Máslo kravské | 40 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| trochu trochu smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| drcené oříšky | Lískový ořech |