České housky-rohlíky
Voňavé křupavé pečivo patří k nejoblíbenějším receptům. I když je těsto velmi podobné tomu rohlíkovému, tak u housek je potřeba zvládnout i jejich zapletení. Chce to trochu cviku, ale po pár kouscích vám to půjde samo.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 484 kJ / 2 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,13 g |
Tuky | 30,18 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 370,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí, jak jsou napsány, sůl vmícháme do mouky. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné tvary.
Krok 3: Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně papírem na pečení a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.
Krok 4: Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C po dobu 10-15 minut.
Krok 6: Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Zveřejněno 23. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České housky-rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R8JY
Moje poznámka
České housky-rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R8JY
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 49 minutami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 19 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Romadúr v pivu
klukznemanic před 5 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 8 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 16 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 19 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 19 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 21 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 22 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 11. 12. 2024 13:06
Tématické fráze:
domácí rohlíky a housky,
recept na housky,
recept na rohlíky a housky,
recept housky,
domácí rohlíky a housky bez droždí,
recept na housky a rohlíky,
domácí rohlíky bez droždí,
domácí housky z polohrubé mouky,
housky z polohrube mouky,
váha rohlíku,
housky recept,
vaha housky,
recept na rohliky,
jednoduchý recept na rohlíky,
google pečeme české rohlíky,
jednoduché domácí housky,
jednoduché housky,
rohlik vaha,
domácí housky a rohliky,
rohlíky z polohrubé mouky
Suroviny:
voda,
olej,
sůl,
mouka výběrová,
droždí čerstvé,
cukr
Komentáře (59)