Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České housky-rohlíky

Voňavé křupavé pečivo patří k nejoblíbenějším receptům. I když je těsto velmi podobné tomu rohlíkovému, tak u housek je potřeba zvládnout i jejich zapletení. Chce to trochu cviku, ale po pár kouscích vám to půjde samo.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min včetně doby kynutí

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 484 kJ /
2 028 kcal
Bílkoviny60,13 g
Tuky30,18 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy370,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí, jak jsou napsány, sůl vmícháme do mouky. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné tvary. Krok 3: Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně papírem na pečení a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut. Krok 4: Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C po dobu 10-15 minut. Krok 6: Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 23. 7. 2011

Poznámka autorky mardosa

Tento recept jsem našla na serveru www.dama.cz, autorem je Světluška78. Takže to není můj recept, ale je dokonalý a já ho připravuji dost často. Někdy rohlíky, někdy housky.... jak se chce. Ale jde to krásně a stojí za to, to vyzkoušet.

Nemám pekárnu, takže dělám bez pekárny a jde to taky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

České housky-rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8JY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

České housky-rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8JY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Prosím můžu použít hladkou,místo polohrubou? Bohužel došla. Budou rohlíky stejně dobré ? Moc děkuji za radu

Super, díky za recept. Pekárnu mám a použil jsem čerstvé droždí. Nadrolil jsem ho do důlku na vrchu mouky a zasypal lžičkou cukru. Vše se povedlo.

Děkuji, recept doporučuji. Nejideálnější jsou, když se potřou rozšlehaným vajíčkem před tím, než jdou do trouby :-)

Housky skvělé!!:yes: Pečeme často. Nejlepší jsou čerstvé, ostatně jako každé jiné pečivo, ale druhý den rozpečené v troubě taky neurazí :-D

<3 dopeceno, ujezeno s maslickem mnaaaaam jednoduche a vyborne. Ja udelala ze špaldove mouky :-D

Houstičky výborné, měly úspěch i v Prostřenu. :yes::yes::yes:

Dnes jsem pekla svoje první rohlíky a pletýnky a vybrala jsem si tyhle. Jsou výborné - luxusní. :-K Dávám bodík :yes: Děkuji:-))

Super, jednoduchý, krásně nakynulo a s těstem se výborně pracuje, dávám 1 s hvězdičkou:-K:-K:-K:-8:-8:-8:-8;-);-):yes::yes::yes::yes::-:-D:-))

Super jednoduchy postup, obejdu se bez pekarny a housky jsou perfektni! Uz v obchode nekupuji. Udeluji zaslouzeny bod:yes:

jana escher 11. 1. 2015 14:47
rohlicky jsou vynikajici!!Ja davam misto obycejne vody,vodu mineralni...jsou krehoucke mnam......:-K:yes::yes::yes::yes:;-)

pro Dnz to je jedno jestli zamícháš těsto hned ze všech survin tak tě to bude kynout hodně dlouho a kdož na (pekař=omládek cukrář =kvásek)
já doporučuji omládek :-)

Dnz:všechno naházím do pekárnya je to...... :-D

Dela se kvasek Nebo se smicha vse dohromady

HONZA :-) 29. 1. 2014 18:32
já jsem měl jednou rohlíky a byly 2. den a byli jako po vychladnutí to záleží na receptůře čím víc tuku tím větší trvanlivost a zase aby to bylo dobré nesmí se to prehnat

HONZA :-):Housky se pečou každý den čerstvé /teda pokud mě pamět neklame/vždy se pekly ! Druhý den už čerstvé jednoduše nejsou. Jediná pomoc je uložit ihned do mrazáku,ráno vybrat nechat rozmrazit /netrvá to dlouho 15 -20 minut/ a šoupnout do trouby 150 stupňu na pár minut ohřát. Budou jako čerstvé. :-p

Tématické fráze:
domácí rohlíky a housky, recept na housky, recept na rohlíky a housky, recept housky, domácí rohlíky a housky bez droždí, recept na housky a rohlíky, domácí rohlíky bez droždí, domácí housky z polohrubé mouky, housky z polohrube mouky, váha rohlíku, housky recept, vaha housky, recept na rohliky, jednoduchý recept na rohlíky, google pečeme české rohlíky, jednoduché domácí housky, jednoduché housky, rohlik vaha, domácí housky a rohliky, rohlíky z polohrubé mouky

Suroviny:
voda, olej, sůl, mouka výběrová, droždí čerstvé, cukr

Přidat fotografie receptu