Nutriční hodnoty (Houbové rizoto z kombinace hub sušených a čerstvých)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 249 kJ / 2 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,86 g |
| Tuky | 41,51 g |
| – nasycené | 22,65 g |
| – nenasycené | 10,67 g |
| –– mononenasycené | 7,59 g |
| –– polynenasycené | 3,08 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 70,97 g |
| Cholesterol | 37 mg |
| Sodík | 636 mg |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 361,88 g |
| – cukry | 27,11 g |
| ––– laktóza | 1,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g sušených hub (v suchém stavu) | Houby sušené směs | 50 g |
| 400 g 400 g mražených hub (v sezoně samozřejmě čerstvé) | Hřib mražený | 400 g |
| 400 g 400 g risotové rýže (arborio) | Rýže bílá | 400 g |
| 1 l 1 l vývar tekutiny k rýži (voda z namočení hub+kuřecí vývar) | Vývar masový | 1000 ml |
| 1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 PL 1 PL mascarpone | Mascarpone | 15 g |
| 3 PL 3 PL strouhaného parmazánu | Parmezán | 45 g |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| oregano | Oregano sušené | |
| tymián (neměla jsem k dispozici, použila jsem sušené) | Tymián sušený | |
| citronovou šťávu | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |