Nutriční hodnoty (Řecké šátečky z těsta Kuru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 126 kJ / 6 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 54,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 126,84 g |
| Tuky | 316,68 g |
| – nasycené | 71,27 g |
| – nenasycené | 235,08 g |
| –– mononenasycené | 198,05 g |
| –– polynenasycené | 37,03 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 53,96 g |
| Cholesterol | 743 mg |
| Sodík | 8,83 g |
| Sůl | 23,32 g |
| Sacharidy | 760,15 g |
| – cukry | 28,03 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
| 1 hrnek 1 hrnek olivového oleje (200 ml) | Olej olivový | 250 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky octu | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřícího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
| 1,5 sklenky 1,5 sklenky vody (vlažné) | Voda | 300 ml |
| 1 kg 1 kg čerstvého špenátu (500 g mraženého listového) | Špenát čerstvý | 1000 g |
| 2 2 cibulky (nadrobno) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 250 g 250 g sýru feta | Sýr feta | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| + troška oleje | Olej řepkový | |