Nutriční hodnoty (Řecké menu - gyros, tzatziki, řecký salát, pita)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 11 640 kJ / 2 782 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 186,44 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 125,83 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,61 g | 
| Tuky | 49,96 g | 
| – nasycené | 15,13 g | 
| – nenasycené | 27,26 g | 
| –– mononenasycené | 17,67 g | 
| –– polynenasycené | 9,59 g | 
| ––– omega 3 | 1,54 g | 
| Vláknina | 22,17 g | 
| Cholesterol | 237 mg | 
| Sodík | 1,98 g | 
| Sůl | 4,75 g | 
| Sacharidy | 387,37 g | 
| – cukry | 41,58 g | 
| ––– laktóza | 10,83 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa (panenka, palce, kýta) | Vepřová kýta | 500 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce kořenící směs Gyros | Provensálské koření | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce oleje (+ na pečení) | Olej řepkový | 11 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 250 g 250 g řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | 250 ml | 
| kopr (čerstvý) | Kopr nať čerstvý | |
| pár lístků lístků máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g | 
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| rajčata | Rajče červené čerstvé | |
| červená paprika (nebo zelená) | Paprika červená čerstvá | |
| červená cibule | Cibule červená čerstvá | |
| feta (sýr) | Sýr feta | |
| sušené oregano | Oregano sušené | |
| vinný ocet | Ocet vinný bílý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 500 ml 500 ml hladké mouky (2 hrnky) | Mouka pšeničná hladká | 500 g | 
| 1 hrnek 1 hrnek vlažné vody (necelý) | Voda | 250 ml | 
| trochu trochu cukru | Cukr bílý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g | 
| 1 lžička 1 lžička sušeného droždí (nebo 10 g čerstvého) | Droždí sušené | 5 g |