Nutriční hodnoty (Vepřová plec na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 968 kJ / 2 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 164,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,05 g |
Tuky | 171,42 g |
– nasycené | 70,75 g |
– nenasycené | 90,00 g |
–– mononenasycené | 75,75 g |
–– polynenasycené | 14,25 g |
––– omega 3 | 1,21 g |
Vláknina | 12,45 g |
Cholesterol | 625 mg |
Sodík | 2,87 g |
Sůl | 6,90 g |
Sacharidy | 34,90 g |
– cukry | 14,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g vepřové plece vcelku | Vepřová plec | 800 g |
400 ml 400 ml bílého vína použila jsem Rulandské bílé | Víno bílé suché | 400 ml |
150 g 150 g Gazdovské slaniny nebo jiné | Špek | 150 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2-3 2-3 velké cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
1 lžička 1 lžička mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
na hrubo drcený černý pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
podle chuti citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
voda na podlití | Voda | |
niť na zajištění |