Nutriční hodnoty (Vepřová plec na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 968 kJ / 2 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 164,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,05 g |
| Tuky | 171,42 g |
| – nasycené | 70,75 g |
| – nenasycené | 90,00 g |
| –– mononenasycené | 75,75 g |
| –– polynenasycené | 14,25 g |
| ––– omega 3 | 1,21 g |
| Vláknina | 12,45 g |
| Cholesterol | 625 mg |
| Sodík | 2,87 g |
| Sůl | 6,90 g |
| Sacharidy | 34,90 g |
| – cukry | 14,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřové plece vcelku | Vepřová plec | 800 g |
| 400 ml 400 ml bílého vína použila jsem Rulandské bílé | Víno bílé suché | 400 ml |
| 150 g 150 g Gazdovské slaniny nebo jiné | Špek | 150 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2-3 2-3 velké cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| na hrubo drcený černý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| podle chuti citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| voda na podlití | Voda | |
| niť na zajištění |