Nutriční hodnoty (Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 785 kJ / 2 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 244,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 233,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,80 g |
| Tuky | 133,09 g |
| – nasycené | 62,72 g |
| – nenasycené | 66,34 g |
| –– mononenasycené | 51,46 g |
| –– polynenasycené | 14,88 g |
| ––– omega 3 | 1,49 g |
| Vláknina | 22,05 g |
| Cholesterol | 592 mg |
| Sodík | 2,54 g |
| Sůl | 6,22 g |
| Sacharidy | 74,22 g |
| – cukry | 25,81 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kýta z divočáka | Kanec kýta | 1000 g |
| 10 dkg 10 dkg uzená slanina nebo špek | Špek | 100 g |
| 1 ks 1 ks bílá cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
| 1 ks 1 ks červená cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 ks 2 ks mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 ks 1 ks petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1/2 l 1/2 l kvalitní červené víno | Víno červené suché | 500 ml |
| 1/2 l 1/2 l zvěřinový (příp. jiný masový ) vývar | Vývar hovězí | 500 ml |
| 2 listy 2 listy bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuliček 4 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 12 kuliček 12 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| 200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jemné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| Sádlo | Sádlo vepřové | |
| citronová šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý |