Arašídová roláda se šlehačkou

Miquel Kuchař: Miquel

Doba přípravy: 30 minut + chladnutí plech o rozměrech 35x30 cm Moučníky , Záviny, rolády 5 názorů

Suroviny

3 vejce
100 g cukru
1 vanilkový cukr
strouhaná kůra z 1 citronu
40 g teplé vody
70 g hladké mouky
70 g nesolených arašídů
Náplň:
400 ml smetany na šlehání (35% tuku)
moučkový cukr podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Arašídy nasekáme v robotu. Vejce, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vodu vyšleháme do husté pěny. Opatrně zamícháme prosátou mouku.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli olejem.

  3. Celý povrch těsta posypeme rovnoměrně nasekanými arašídy.

  4. Pečeme 5-10 minut v předehřáté troubě na 200°C.

  5. Po upečení piškot vyklopíme na jiný pečící papír. Papír na kterém jsme pekli odstraníme a piškot srolujeme a necháme ho vystydnout.

  6. Po vystydnutí pomažeme piškot našlehanou smetanou s cukrem a stočíme do rolády.

  7. Dáme vychladit do lednice. Před podáváním můžeme povrch rolády poprášit moučkovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 445 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Arašídová roláda se šlehačkou

Tématické fráze: hoblinky se šlehačkou hoblinka se šlehačkou roláda z arašídú v cukru trubičky plněné šlehačkou arašídová buchta hoblinky se šlehačkou #utm_source=obrazky.cz hoblinky recepty arasidivabuchta recept na hoblinky hoblinka se šlehačkou recept na korpus buchta s arasidy piskotova rolada s arašídovým máslem hoblinka recepty buchta s arašídy recept na hoblinku hoblinka se se šlehačkou arašídová buchta na plech piškotové hoblinky recept na piskot s arašídy recept arasidova plnka