Nutriční hodnoty (Slepičí polévka ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,85 g |
| Tuky | 9,44 g |
| – nasycené | 2,47 g |
| – nenasycené | 4,44 g |
| –– mononenasycené | 3,11 g |
| –– polynenasycené | 1,33 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 16,94 g |
| Cholesterol | 261 mg |
| Sodík | 340 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 65,98 g |
| – cukry | 12,91 g |
| ––– laktóza | 1,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 slepice | Slepice | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
| 1 list 1 list bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 3 l 3 l vody | Voda | 3000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá |