Nutriční hodnoty (Zelenina zapečená na bramborovo-sýrovém lůžku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 297 kJ / 1 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 77,48 g |
| – nasycené | 26,26 g |
| – nenasycené | 46,88 g |
| –– mononenasycené | 32,39 g |
| –– polynenasycené | 14,49 g |
| ––– omega 3 | 2,86 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 493 mg |
| Sodík | 3,10 g |
| Sůl | 7,24 g |
| Sacharidy | 62,57 g |
| – cukry | 17,27 g |
| ––– laktóza | 14,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 středně velkých brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 250 g |
| 100 g 100 g tučnějšího tvrdého sýra (Gouda, Madeland...) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 nožička 1 nožička Ostravské klobásy nebo jiná oblíbená uzenina, případně můžeme uzeninu i vynechat | Klobása | 220 g |
| 1 1 střední pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 uvařená červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 200 g 200 g přírodního smetanového jogurtu nebo zakysané smetany | Jogurt kravský bílý 3,5% | 200 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 5 plátků 5 plátků Mascarpone s růžovým pepřem | Mascarpone |