

Domácí chléb z trouby
Suroviny 2-4 porce
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek žitné mouky
- 0,5 lžičky sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 1,5 hrnku vody (vlažné)
- slunečnicová semínka (nebo dýňová,..)
Postup přípravy receptu
Mouky smícháme dohromady, přidáme droždí, sůl, vodu, semínka. Necháme v teple v sáčku, či dobře těsnící míse 8-10 hodin kynout.
Poté vyhřejeme troubu na 230 stupňů a vložíme do trouby vyhřát menší pečící formu s víkem 20-30 min.
Do vyhřáté formy vložíme těsto, které posypeme na vrchu tím, co nám chutná.
Přiklopíme a dáme péct na 1 hodinu 1O minut.
Necháme chléb vychladnout a zabalíme do utěrky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí chléb z trouby
-
Dobrý den, byl to můj první pokus o zveřejnění receptu na internetu. A taky poslední.
-
Jana:
A co že jste si vybrala zrovínka tento rcp
Mohu-li poradit, zkuste zkusit jiný rcp pod názvem ChLEBA BEZ HNĚTENÍ
např. http://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb...
nebo http://www.labuznik.cz/recept/chleb-bez-hneteni/
Pustíte-li se do čtení komentářů, připravte se na to, že budete mít hlavu jako včelííín... -
casino:
-
Dajda:
Jestli nechcete přijít o duševní zdraví, tak si hleďte zvyknout
Ač to tak možná nevypadá, raději jsem si zvykl -
medmic:mohla bych poprosit o odpověď poměr kvásku a mouky?Díky
-
Je to stále dokola jeden a týž recept!
-
Hezkej bochánek, ale doporučuju vyzkoušet chlebík z žitného kvásku (strašně jednoduše se dělá), je ještě lepší než z droždí.