Nutriční hodnoty ("Ovíněné" telecí srdce na zelenině v Pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 669 kJ / 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,24 g |
| Tuky | 19,86 g |
| – nasycené | 12,81 g |
| – nenasycené | 5,97 g |
| –– mononenasycené | 5,40 g |
| –– polynenasycené | 0,57 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 65 mg |
| Sodík | 81 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 17,04 g |
| – cukry | 7,92 g |
| ––– laktóza | 6,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 telecí srdce (cca 900 g) | Srdce telecí | |
| 350 350 g kořenové zeleniny (ideálně čerstvou, já použila pytlík mražené směsi pod svíčkovou) | Mrkev čerstvá | |
| 200 ml 200 ml suchého červeného vína (Merlot) | Víno červené suché | 200 ml |
| pepř čtyř barev | Pepř barevný | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| chilli vločky | Chilli paprička sušená | |
| sůl – množství dle vlastní chuti | Sůl mořská | |
| 1 1 bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| tuk na restování | Margarín | |
| 180 ml 180 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 180 ml |