Nutriční hodnoty (Bramborový chleba II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 186 kJ / 2 435 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 74,15 g |
| Tuky | 13,40 g |
| – nasycené | 2,53 g |
| – nenasycené | 8,55 g |
| –– mononenasycené | 1,92 g |
| –– polynenasycené | 6,63 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 31,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,57 g |
| Sůl | 16,30 g |
| Sacharidy | 488,68 g |
| – cukry | 39,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 360 ml 360 ml vody | Voda | 360 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 14 g 14 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného) | Droždí pekařské lisované | 14 g |
| 2 lžičky 2 lžičky chlebového koření (nebo drceného kmínu) | Kmín mletý | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce Bramboráku v prášku (nemusí být) | Směs na bramborové placky | 30 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 160 g 160 g vařených nastrouhaných brambor | Brambor zimní | 160 g |
| 100 g 100 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 280 g 280 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
| 200-220 g 200-220 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |