Nutriční hodnoty (Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 13 286 kJ / 3 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 264,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,83 g |
Tuky | 104,31 g |
– nasycené | 41,02 g |
– nenasycené | 47,79 g |
–– mononenasycené | 37,95 g |
–– polynenasycené | 9,84 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 14,98 g |
Cholesterol | 634 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 119,40 g |
– cukry | 38,26 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězí líčka | Hovězí líčka | 1000 g |
200 g 200 g domácí uzený bok | Vepřový bok uzený | 200 g |
2 ks 2 ks červená cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
2 ks 2 ks malá mrkev | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 ks 1 ks malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
12 kuliček 12 kuliček celý pepř | Pepř černý | |
6 kuliček 6 kuliček nové koření | Nové koření | |
6 kuliček 6 kuliček jalovec | Jalovec sušený | |
2 listy 2 listy bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 lžička 1 lžička rozmarýn | Rozmarýn sušený | 5 g |
1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
1 l 1 l kvalitní červené víno | Víno červené suché | 1000 ml |
1 l 1 l hovězí vývar (zvěřinový) | Vývar hovězí | 1000 ml |
200 ml 200 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
6 lžic 6 lžic hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
2 lžičky 2 lžičky cukr krupice | Cukr bílý | 10 g |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
sádlo | Sádlo vepřové | |
pepř | Pepř černý |