Nutriční hodnoty (Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 13 286 kJ / 3 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 277,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 264,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,83 g |
| Tuky | 104,31 g |
| – nasycené | 41,02 g |
| – nenasycené | 47,79 g |
| –– mononenasycené | 37,95 g |
| –– polynenasycené | 9,84 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 14,98 g |
| Cholesterol | 634 mg |
| Sodík | 2,41 g |
| Sůl | 5,40 g |
| Sacharidy | 119,40 g |
| – cukry | 38,26 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí líčka | Hovězí líčka | 1000 g |
| 200 g 200 g domácí uzený bok | Vepřový bok uzený | 200 g |
| 2 ks 2 ks červená cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 2 ks 2 ks malá mrkev | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 ks 1 ks malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 12 kuliček 12 kuliček celý pepř | Pepř černý | |
| 6 kuliček 6 kuliček nové koření | Nové koření | |
| 6 kuliček 6 kuliček jalovec | Jalovec sušený | |
| 2 listy 2 listy bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička rozmarýn | Rozmarýn sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 1 l 1 l kvalitní červené víno | Víno červené suché | 1000 ml |
| 1 l 1 l hovězí vývar (zvěřinový) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 200 ml 200 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 6 lžic 6 lžic hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 2 lžičky 2 lžičky cukr krupice | Cukr bílý | 10 g |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| pepř | Pepř černý |