Nutriční hodnoty (Jarní kopřivovo-špenátový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 454 kJ / 348 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,29 g |
| Tuky | 19,50 g |
| – nasycené | 13,00 g |
| – nenasycené | 7,95 g |
| –– mononenasycené | 5,88 g |
| –– polynenasycené | 2,07 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 9,24 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 478 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 34,58 g |
| – cukry | 9,00 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti mladých listů kopřivy | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 2 hrsti 2 hrsti čerstvého špenátu (nebo 200 g mraženého) | Špenát čerstvý | |
| 1 1 menší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| trošku trošku tymiánu | Tymián sušený | |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |