Nutriční hodnoty (Polévka s mletým hovězím masem a fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 64 731 kJ / 15 471 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 533,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 118,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 414,84 g |
| Tuky | 104,90 g |
| – nasycené | 21,64 g |
| – nenasycené | 55,50 g |
| –– mononenasycené | 16,97 g |
| –– polynenasycené | 38,53 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 743,20 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 3,52 g |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 2 728,26 g |
| – cukry | 2 264,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého libového hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
| 2 2 (25ml) polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| 3 strouzky 3 strouzky česneku( rozmackaneho) | ||
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 g 250 g hub (pouzivam zampiony) | Hřib čerstvý | 250 g |
| 750 750 ml nakrájených rajčat z konzervy | Rajče červené čerstvé | 45000 g |
| 550 550 ml bílých fazolí z konzervy (precezene a proplachnute vodou) | Fazole bílé | |
| 1 litr 1 litr hoveziho vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 25 ml 25 ml (2 polevkove lzice) rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 25 g |
| 1-1,5 1-1,5 kávové lžičky italského kořeni | Provensálské koření | |
| 1 1 kávová lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | |
| 1/4 1/4 kávové lžičky vloček drcené červené papriky | Paprika červená čerstvá | 37.5 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený |