Nutriční hodnoty (Mrkvová buchta s tvarohovou peřinkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 650 kJ / 3 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,61 g |
| Tuky | 125,08 g |
| – nasycené | 15,93 g |
| – nenasycené | 96,64 g |
| –– mononenasycené | 67,21 g |
| –– polynenasycené | 29,43 g |
| ––– omega 3 | 7,69 g |
| Vláknina | 23,93 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 609 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 595,69 g |
| – cukry | 232,89 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 200 g 200 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 200 g |
| prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 250 ml 250 ml mléka (podle konzistence těsta – já to dělám od oka) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 80 - 100 ml 80 - 100 ml oleje | Olej řepkový | 90 ml |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 12 g |
| 4-5 4-5 větších nastrouhaných mrkví | Mrkev čerstvá | 225 g |
| rybízová marmeláda nebo jahodová marmeláda – můžete použít jakou chcete – nemusí být | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 2 2 tvarohy (500g) | Tvaroh polotučný | |
| 1 - 2 lžíce 1 - 2 lžíce rumu – nemusí být | Rum | 25.5 ml |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| kakao nebo nastrouhaná čokoláda | Kakao prášek |