Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkvová buchta s tvarohovou peřinkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 650 kJ /
3 979 kcal
Bílkoviny90,15 g
– z toho živočišné bílkoviny34,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny55,61 g
Tuky125,08 g
– nasycené15,93 g
– nenasycené96,64 g
–– mononenasycené67,21 g
–– polynenasycené29,43 g
––– omega 37,69 g
Vláknina23,93 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 609 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy595,69 g
– cukry232,89 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 300 g
200 g 200 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 200 g
200 g 200 g třtinového cukru Cukr třtinový 200 g
prášek do pečiva Kypřící prášek
250 ml 250 ml mléka (podle konzistence těsta – já to dělám od oka) Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
80 - 100 ml 80 - 100 ml oleje Olej řepkový 90 ml
1 1 zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice Skořice ceylonská 12 g
4-5 4-5 větších nastrouhaných mrkví Mrkev čerstvá 225 g
rybízová marmeláda nebo jahodová marmeláda – můžete použít jakou chcete – nemusí být Marmeláda z červeného rybízu
2 2 tvarohy (500g) Tvaroh polotučný
1 - 2 lžíce 1 - 2 lžíce rumu – nemusí být Rum 25.5 ml
cukr podle chuti Cukr bílý
mléko podle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5%
kakao nebo nastrouhaná čokoláda Kakao prášek

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.