Nutriční hodnoty (Mrkvová buchta s tvarohovou peřinkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 650 kJ / 3 979 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,61 g |
Tuky | 125,08 g |
– nasycené | 15,93 g |
– nenasycené | 96,64 g |
–– mononenasycené | 67,21 g |
–– polynenasycené | 29,43 g |
––– omega 3 | 7,69 g |
Vláknina | 23,93 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 595,69 g |
– cukry | 232,89 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
200 g 200 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 200 g |
prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
250 ml 250 ml mléka (podle konzistence těsta – já to dělám od oka) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
80 - 100 ml 80 - 100 ml oleje | Olej řepkový | 90 ml |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 12 g |
4-5 4-5 větších nastrouhaných mrkví | Mrkev čerstvá | 225 g |
rybízová marmeláda nebo jahodová marmeláda – můžete použít jakou chcete – nemusí být | Marmeláda z červeného rybízu | |
2 2 tvarohy (500g) | Tvaroh polotučný | |
1 - 2 lžíce 1 - 2 lžíce rumu – nemusí být | Rum | 25.5 ml |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
kakao nebo nastrouhaná čokoláda | Kakao prášek |