Nutriční hodnoty (Gratinovaný voňavý tuřín)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 832 kJ / 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 16,53 g |
| – nasycené | 10,66 g |
| – nenasycené | 4,96 g |
| –– mononenasycené | 4,50 g |
| –– polynenasycené | 0,46 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 7,80 g |
| – cukry | 5,84 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 většího tuřínu | Tuřín čerstvý | |
| 1 1 hermadur | Romadur 20 % t. v s. | |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |