Nutriční hodnoty (Dušená jablka s křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 768 kJ / 1 618 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,74 g |
| Tuky | 3,28 g |
| – nasycené | 1,31 g |
| – nenasycené | 1,44 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 0,93 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 27,90 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 472 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 379,91 g |
| – cukry | 360,21 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 jablka nejlépe nakyslá | Jablko čerstvé | 450 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 300 g 300 g cukru | Cukr bílý | 300 g |
| 3 3 polévkové lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 kávová lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 kávová lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 1 kávovoá lžička mletého hřebíčku | Hřebíček | |
| 1 1 kávová lžička mleté ostré papriky | Paprika pálivá | |
| špetka špetka badyánu | Badyán | |
| 1 1 polévková lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 polévková lžíce křenu (více či méně dle povahy a odvahy) | Křen čerstvý | 100 g |
| sůl | Sůl mořská |