Nutriční hodnoty (Rajská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,28 g |
| Tuky | 87,40 g |
| – nasycené | 54,70 g |
| – nenasycené | 30,26 g |
| –– mononenasycené | 26,63 g |
| –– polynenasycené | 3,63 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 112 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 117,53 g |
| – cukry | 96,00 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 litr 1 litr rajčatové šťávy (100%) | Šťáva z rajčete | 1000 ml |
| 1/4 litru 1/4 litru vývaru (hovězí) | Vývar masový | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |