

Krůtí roláda
Suroviny 4-5 porcí
- 1 balení chlazeného krůtího masa
- 3 polévkové lžíce rybízové marmelády
- sůl
- pepř
- plátkový sýr
- 2 cibule
- 10-20 dkg selského salámu (na kostičky nakrájeného)
- 1 sklenka Kunovjanky bez nálevu
- velká hrst nakrájené zelené cibulové natě
- nasekaný libeček
- 1 kostka zeleninového bujonu
- sádlo
- 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.
Na osmaženém salámu s cibulkou uděláme klasická míchaná vajíčka, do kterých vmícháme Kunovjanku, hrst cibulové natě a libeček.
Na marmeládou potřený plát rozložíme plátkový nebo nastrouhaný sýr, pomažeme vychladlou vaječnou směsí, zabalíme a zajistíme silnější nití.
V papiňáku osmažíme na rozpáleném tuku nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme roládu a prudce ji opečeme ze všech stran.
Přidáme asi 5 dl vody, kostku bujonu, hrnec uzavřeme a pod tlakem dusíme 30 minut.
Hrnec odstavíme, necháme dojít, otevřeme, roládu vyjmeme, nitě odstraníme a maso uchováme v teple.
Ve 3 dl studené vody rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do vařící šťávy. Podle chuti dochutíme a necháme ještě 10 minut provařit.
Roládu nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hodí se různé zeleninové saláty.
Poznámka od kuchařky
Postup nemám vyfocený, děti přišly s foťákem k jídlu, až bylo navařeno.
Rolády se většinou natírají hořčicí, já neměla, ale zbyla mi rybízová marmeláda, kterou jsem zrovna dělala a tak jsem zkusila. Manžel nevěřícně přihlížel, ale chuť byla pikantní a všem chutnalo :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí roláda
-
Úžasné
... A šup tam s bodíkem
-
Tak já bych běhala nešťastná, že nemám hořtici a ty šup tam marmeládu, bod za odvahu a bezva nápad
-
Dano 61-ta marmeláda byla z nouze ctnost
Došla hořčice,já měla zrovna dozavařovanou rybízovou marmeládu,které mi ještě trochu zbylo a vzpoměla jsem si na roládky s křenem od Lemarti,kam Lenča marmeládu dala také.Chtěla jsem původně dělat něco podobného,ale vyžrali mi ledničku,tak jsem byla nucena uchýlit se k jinému
Ale když se můžou dávat marmelády i do jiných mas a omáček,proč né-zkusit se má vše
-
-
Aničko ten marmeládový nápad, no to je bomba. Příště určitě pomažu, moc se mi to líbí a s moravankou je toto papu báječně pikantní
-
Aničko ten marmeládový nápad, no to je bomba. Příště určitě pomažu, moc se mi to líbí a moravankou báječně pikantní
-
Vypadá tu úžasně
-
Anicko, ta marmelada je rozhodne zajimavy napad, posilam 7. bodik a ukladam si na vyzkouseni.
-
Aničko to udělám tatuldovi
+
-
Aničko, maso potřít marmeládou by mě nanapadlo, ale nemám sebemenší důvod pochybovat, že je to výborné. Už samotné foto o tom svědčí, proto za 5.bodík
-
Já jsem koupila taky jednou hotovou roládu a vadilo mi,že není nic moc plněná,tak už též nekupuji a vsázím na fantazii,čím roládu naplnit
-
Atato,já měla jednou koupenou,ale roláda nebyla naplněná a to nám moc nešlo,tak dělám raději takovou tu naši klasiku a z libovolného druhu masa
Je to takové vděčné i když celkem na přípravu pracnější jídlo,ale pak ten pohled na napapané strávníky vždy potěší
-
V Kauflandu prodávají již hotové maso v rolkách (kuřecí nebo krůtí). Je to jednodušší na přípravu.
Nedělám to v papiňáku jako ptáčky, ale v míse z varného skla. Protože nám chutná, tak děláme rovnou dvě. -
Bibinko tu barvičku udělala ta rybízová marmeláda
-
Aničko, máš to moc pěkný a zajisté i chutný
a máš moc hezkou barvu té šťávičky, to miluju a vždycky se jí snažím takovou udělat, ale u některých druhů mas to není v mé moci
Dávám ti 2.bodík