Krůtí roláda

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: v tlakovém hrnci 40 minut 4-5 porcí Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

1 balení chlazeného krůtího masa
3 polévkové lžíce rybízové marmelády
sůl
pepř
plátkový sýr
2 cibule
10-20 dkg selského salámu (na kostičky nakrájeného)
1 sklenka Kunovjanky bez nálevu
velká hrst nakrájené zelené cibulové natě
nasekaný libeček
1 kostka zeleninového bujonu
sádlo
1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.

  2. Na osmaženém salámu s cibulkou uděláme klasická míchaná vajíčka, do kterých vmícháme Kunovjanku, hrst cibulové natě a libeček.

  3. Na marmeládou potřený plát rozložíme plátkový nebo nastrouhaný sýr, pomažeme vychladlou vaječnou směsí, zabalíme a zajistíme silnější nití.

  4. V papiňáku osmažíme na rozpáleném tuku nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme roládu a prudce ji opečeme ze všech stran.

  5. Přidáme asi 5 dl vody, kostku bujonu, hrnec uzavřeme a pod tlakem dusíme 30 minut.

  6. Hrnec odstavíme, necháme dojít, otevřeme, roládu vyjmeme, nitě odstraníme a maso uchováme v teple.

  7. Ve 3 dl studené vody rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do vařící šťávy. Podle chuti dochutíme a necháme ještě 10 minut provařit.

  8. Roládu nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
    Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
    Hodí se různé zeleninové saláty.

Poznámka

Postup nemám vyfocený, děti přišly s foťákem k jídlu, až bylo navařeno.

Rolády se většinou natírají hořčicí, já neměla, ale zbyla mi rybízová marmeláda, kterou jsem zrovna dělala a tak jsem zkusila. Manžel nevěřícně přihlížel, ale chuť byla pikantní a všem chutnalo :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí roláda

  • Sanynka Sanynka

    Úžasné:yes: ... A šup tam s bodíkem;-)

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Tak já bych běhala nešťastná, že nemám hořtici a ty šup tam marmeládu, bod za odvahu a bezva nápad :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dano 61-ta marmeláda byla z nouze ctnost:-ODošla hořčice,já měla zrovna dozavařovanou rybízovou marmeládu,které mi ještě trochu zbylo a vzpoměla jsem si na roládky s křenem od Lemarti,kam Lenča marmeládu dala také.Chtěla jsem původně dělat něco podobného,ale vyžrali mi ledničku,tak jsem byla nucena uchýlit se k jinému:-))Ale když se můžou dávat marmelády i do jiných mas a omáček,proč né-zkusit se má vše:-!:-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

  • Dana 61 Dana 61(neregistrovaný)

    Aničko ten marmeládový nápad, no to je bomba. Příště určitě pomažu, moc se mi to líbí a s moravankou je toto papu báječně pikantní :yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana 61 Dana 61(neregistrovaný)

    Aničko ten marmeládový nápad, no to je bomba. Příště určitě pomažu, moc se mi to líbí a moravankou báječně pikantní :yes::yes:

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    :yes::yes:Vypadá tu úžasně:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Anicko, ta marmelada je rozhodne zajimavy napad, posilam 7. bodik a ukladam si na vyzkouseni. :yes::-K

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Aničko to udělám tatuldovi:yes:+:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Aničko, maso potřít marmeládou by mě nanapadlo, ale nemám sebemenší důvod pochybovat, že je to výborné. Už samotné foto o tom svědčí, proto za 5.bodík :-p:-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já jsem koupila taky jednou hotovou roládu a vadilo mi,že není nic moc plněná,tak už též nekupuji a vsázím na fantazii,čím roládu naplnit;-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Atato,já měla jednou koupenou,ale roláda nebyla naplněná a to nám moc nešlo,tak dělám raději takovou tu naši klasiku a z libovolného druhu masa;-)Je to takové vděčné i když celkem na přípravu pracnější jídlo,ale pak ten pohled na napapané strávníky vždy potěší:-D

    Odpovědět

  • ataata ataata

    V Kauflandu prodávají již hotové maso v rolkách (kuřecí nebo krůtí). Je to jednodušší na přípravu.
    Nedělám to v papiňáku jako ptáčky, ale v míse z varného skla. Protože nám chutná, tak děláme rovnou dvě.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Bibinko tu barvičku udělala ta rybízová marmeláda;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, máš to moc pěkný a zajisté i chutný;-) a máš moc hezkou barvu té šťávičky, to miluju a vždycky se jí snažím takovou udělat, ale u některých druhů mas to není v mé moci;-) Dávám ti 2.bodík:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krůtí roláda nejlepší krůtí recepty krůtí roláda recept recept krůtí roláda recept na kruti roladu krůtí roláda recepty nejlepší krůtí roláda recept pikantní krůtí roláda nejlepší krůtí rolády recepty krůtí rolády rolada z krutiho masa čím naplnit krutí roládu výborná krůtí roláda krutí roládky krutirolada roláda krútí krutí rolády - recepty nejlepší krůtí roláda krutí čím naplnit roládu

Zapomněl/a jsem heslo