Nutriční hodnoty (Jablkový moučník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 771 kJ / 5 203 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,00 g |
| Tuky | 169,15 g |
| – nasycené | 51,57 g |
| – nenasycené | 94,53 g |
| –– mononenasycené | 38,03 g |
| –– polynenasycené | 56,50 g |
| ––– omega 3 | 7,94 g |
| Vláknina | 45,50 g |
| Cholesterol | 902 mg |
| Sodík | 914 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 779,71 g |
| – cukry | 565,48 g |
| ––– laktóza | 61,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 250 g 250 g cukr krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 12 lžic 12 lžic teplé vody | Voda | 216 ml |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 100 g 100 g mleté ořechy | Vlašské ořechy mleté | 100 g |
| sníh ze 4 sníh ze 4 bílků | Vaječný bílek | 132 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 kg 1 kg nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| rozinky | Rozinky | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 lžíce 2 lžíce cukr krupice | Cukr bílý | 24 g |
| 2 2 karamelové pudinky | Puding v prášku | |
| 850 ml 850 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 850 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukrů | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| vanilkový tvaroh ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
| kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 200 g 200 g rozpuštěné bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 200 g |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| Granko nebo strouhaná čokoláda na ozdobu | Kakaový nápoj instantní |