Nutriční hodnoty (Tvarohový dezert s oříškovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
Tuky | 21,20 g |
– nasycené | 12,50 g |
– nenasycené | 6,75 g |
–– mononenasycené | 5,90 g |
–– polynenasycené | 0,85 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 207 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 59,60 g |
– cukry | 54,80 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
vanilkový puding | Puding v prášku | |
50 g 50 g hořké čokolády (alespoň 50% kakaa) | Čokoláda hořká 40% | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce kakaa holandského typu | Kakao prášek | 15 g |
cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
50 50 g vlašských ořechů (kdybych měla, použila bych půl napůl s lískovými) | Vlašské ořechy | |
2 2 plnotučné tvarohy ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
1 1 smetana ke šlehání (30 a více procent) | Smetana kravská sladká 30% | |
vanilkový cukr dle chuti | Cukr vanilkový | |
cukrářské piškoty | Piškoty cukrářské | |
kakao | Kakao prášek | |
ovoce (na ozdobu) | Jahody čerstvé |