Nutriční hodnoty (Těstoviny s brokolicí, bazalkou a piniovými oříšky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 888 kJ / 2 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,50 g |
| Tuky | 101,20 g |
| – nasycené | 60,30 g |
| – nenasycené | 33,55 g |
| –– mononenasycené | 30,60 g |
| –– polynenasycené | 2,95 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 281 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 395,88 g |
| – cukry | 10,88 g |
| ––– laktóza | 0,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 hrnečků 6 hrnečků (250 ml) na menší kousky nakrájené brokolice | Brokolice čerstvá | |
| 500 g 500 g těstovin (Orecchiette nebo jiné menší) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 110 g 110 g másla | Máslo kravské | 110 g |
| 1/2 hrnečku 1/2 hrnečku čerstvě jemně nakrájené bazalky | Bazalka čerstvá | 125 g |
| 1/2 hrnečky 1/2 hrnečky piniových oříšků, | ||
| 2 2 polévkové lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej na pokapání při podávání | Olej olivový |