Nutriční hodnoty (Tykvová polévka s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 851 kJ / 920 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,32 g |
| Tuky | 76,57 g |
| – nasycené | 12,38 g |
| – nenasycené | 53,53 g |
| –– mononenasycené | 8,08 g |
| –– polynenasycené | 45,46 g |
| ––– omega 3 | 7,60 g |
| Vláknina | 13,16 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 32,05 g |
| – cukry | 9,78 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 tykev | Dýně čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 dl 1 dl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 100 g 100 g sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| olej | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| sůl | Sůl mořská |