Nutriční hodnoty (Spätzle (špecle) s masovými kuličkami a krémovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 218 kJ / 1 008 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,34 g |
| Tuky | 78,25 g |
| – nasycené | 47,60 g |
| – nenasycené | 23,05 g |
| –– mononenasycené | 20,73 g |
| –– polynenasycené | 2,33 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 320 mg |
| Sodík | 627 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 19,36 g |
| – cukry | 9,98 g |
| ––– laktóza | 5,11 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g mleté hovězí maso (použila jsem čisté hovězí, v receptu je doporučován mix) | Hovězí ořez | 150 g |
| 40 g 40 g sýra Grana Padano | Parmezán | 40 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 ml 50 ml suchého bílého vína (měla jsem načaté červené, takže jsem použila to) | Víno bílé suché | 50 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 125 ml 125 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| hrst hrst rukoly (nahradila jsem polníčkem, rukolu mi doma nejedí) | Rukola čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| několik několik snítek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| hrstka čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |