Nutriční hodnoty (Ukrajinský piroh z veky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 499 kJ / 5 616 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 230,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 229,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,35 g |
| Tuky | 501,60 g |
| – nasycené | 260,56 g |
| – nenasycené | 223,50 g |
| –– mononenasycené | 190,35 g |
| –– polynenasycené | 33,15 g |
| ––– omega 3 | 1,14 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 2,51 g |
| Sodík | 12,69 g |
| Sůl | 30,75 g |
| Sacharidy | 43,50 g |
| – cukry | 38,20 g |
| ––– laktóza | 30,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 krájená veka (nebo toustový chléb) | Veka | |
| 500 g 500 g šunky (nebo salámu) | Šunka vepřová vařená | 500 g |
| 300 g 300 g jemně krájené anglické slaniny | Anglická slanina | 300 g |
| 2-3 2-3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 150 g |
| 150-200 g 150-200 g másla | Máslo kravské | 175 g |
| 300 g 300 g strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| kopr | Kopr nať čerstvý |