Nutriční hodnoty (Květákový nákyp se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 129 kJ / 1 226 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,85 g |
| Tuky | 90,72 g |
| – nasycené | 38,71 g |
| – nenasycené | 45,89 g |
| –– mononenasycené | 37,57 g |
| –– polynenasycené | 8,33 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 6,08 g |
| Cholesterol | 644 mg |
| Sodík | 2,51 g |
| Sůl | 6,19 g |
| Sacharidy | 42,48 g |
| – cukry | 16,57 g |
| ––– laktóza | 10,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední květák | Květák čerstvý | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 10 ml 10 ml oleje | Olej řepkový | 10 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 6 6 sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 20 ml 20 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 20 ml |
| 150 g 150 g strouhaných sýrů (více druhů, zbytky, eidam, Niva, Hermelín) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| bylinky (libeček, petrželka, dle chuti) | Petržel nať čerstvá | |
| strouhanka na vysypání zapékací misky | Strouhanka pšeničná | |
| tuk na vymazání zapékací misky | Margarín |